čtvrtek 24. listopadu 2011

Křečci a křečíci

Když někdo řekne slovo křeček, tak si skoro všichni představí bezocasou myš. Ale není tomu tak, jsou tu totiž věci kterých si lidé moc neuvědomují. Čeho konkrétně? Například toho že jsou křečci a křečíci, rozdíl je vtom že křečík je proti velkému křečkovi např. syrskému mnohem menší.
Křeček syrský
Křečík roborovského
 
Jak jste si všimli jsou velmi roztomilí, ale také jsou křečíci dlouhoocasí např. křečík čínský a krátkoocasí např. džungarský. 

Křečík čínský                                                              Křečík džungarský









Křečci a samozřejmě i křečíci jsou společenská zvířata, ale přece tu je druh křečíka který se chová velmi agresivně a jsou to především samičky křečíka Campbelova.Jinak také záleží na povahových rysech jednotlivých zvířat.Když si kupujete křečky nebo křečíky tak je nejlepší toho konkrétního křečka mít v ruce popřípadě se zeptat chovatele od kterého ho křečka nebo křečíka kupujete a to z důvodu aby se vám líbila nejen jeho fotka a vzhled, ale hlavně aby měl povahové rysy které si představujete.

A jak vypadají malá mláďata?Jsou moc hezká a na fotkách je to dobře poznat.Jak poznat samce od samičky, pohlaví vám řekne chovatel nebo ve zverimexu odkud jste křečka či křečíka koupili.

Bílí křečík je dospělí džungarský a ti tmavší křečíci jsou mláďata také křečíka džungarského.







Dodatek k fotkám - fotky křečka syrského a fotky křečíka roborovského a čínského jsou ztaženy z internetu, ale fotky křečíků džungarských jsou mé vlastní.

1 komentář:

  1. Je vidět, že se v křečcích a křečících dobře vyznáš. Jsou to roztomilá zvířátka. Tvůj článek je moc pěkný a zajímavý.

    OdpovědětVymazat